MARIA GROET ANTWERPEN 2.0

18:19 12/08/2017

ANTWERPEN - Op 14 en 15 augustus viert Antwerpen de Tenhemelopneming van Maria, de patrones van de kathedraal, de stad en van het bisdom. De Kapel van Onze-Lieve-Vrouw-Lof zal op 14 augustus om 18 uur in processie het eeuwenoude Genadebeeld van Maria ronddragen in de binnenstad en pakt ook uit met een primeur. Voortaan kan je een gift overmaken aan Maria met je bankkaart of smartphone.

Maria als bruggenbouwster

Een Mariale processie is in wezen gericht op ontmoeting. Kunst, cultuur en religie ontmoeten er elkaar. Traditie en vernieuwing gaan er hand in hand. Maria kan verbinden en bruggen bouwen tussen trouwe gelovigen en gelovigen aan de rand van onze Kerk, tussen de kerk en de brede samenleving, tussen gelovigen uit vroegere tijden en mensen van nu, tussen gelovigen uit alle culturen die onze stad rijk is en tussen religies.

De Kapel van Onze- Lieve-Vrouw-Lof: tussen traditie en toekomst

De stuwende kracht achter de organisatie is de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw-Lof, één van de oudste verenigingen van Antwerpen. Al meer dan 530 jaar staat zij in voor het onthaal in de Mariakapel van de kathedraal. De Kapelleden onderhouden, versieren en kleden het eeuwenoude Mariabeeld, ze werken mee aan de Mariafeesten en organiseren Mariale conferenties en gebedsmomenten. Ze willen Maria als patrones van de stad en het Bisdom dichter bij de mensen van vandaag brengen. Ze zorgen voor een gastvrij onthaal voor allen die bij Maria willen komen bidden, een kaarsje branden of een intentie neerschrijven.

Offerblok 2.0

De vernieuwde website http://www.onzelievevrouwekapel.be wijst de weg naar alle informatie rond de werking van de Kapel en haar activiteiten. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, is de Kapel niet alleen terug te vinden op een eigen webstek, maar nu ook op facebook, instagram en twitter via @OLVkapel. En de vernieuwing houdt niet op. Wie bij een bezoek aan Maria een bijdrage wil leveren voor het onderhoud en de sociale doelen van de Kapel, kan nu ook met bankkaart of smartphone betalen aan de digitale offerblok, een primeur. Voor Kristina Verbeke, een trouwe bezoekster, was het even wennen, maar nu is ze helemaal te vinden voor het initiatief. “In de winkel betaal ik toch ook met mijn bankkaart, waarom zou ik dat dan hier niet doen?”. Ze houdt haar smartphone naast de terminal en de betaling is meteen rond. “Ziezo, contactloos betaald!”. Ondertussen neemt ze nog snel een foto van het Mariabeeld en checkt ze zich in op Facebook.


Bedrijfsinformatie


Delen

url van deze pagina: hier