Tarkett Sports:Camp Nou installeert nieuw 'hybride' veld

11:01 17/07/2017

PARIJS, July 17, 2017 /PRNewswire/ --

FC Barcelona kiest opnieuw om GrassMaster te installeren in haar iconisch stadion. GrassMaster is een 100% natuurlijk grasveld, versterkt met 20 miljoen polypropyleenvezels. De vezels worden 18 cm diep geïnjecteerd en komen 2 cm boven het oppervlak, in een rooster van ongeveer 2 x 2 cm. De club installeerde het natuurgrassysteem eerder al in haar trainingscomplex Ciutat Esportiva Joan Gamper.

De topclub zocht jarenlang naar de beste oplossing om haar stadionveld op te waarderen en koos uiteindelijk voor Tarkett Sports' GrassMaster, een veld dat het hele seizoen perfect overbrugt dankzij de unieke combinatie van natuurgras en kunstgrasvezels. Het systeem werd eerst getest in het trainingscomplex en daarna geïnstalleerd op verschillende velden van de Ciutat Esportiva, waaronder ook het hoofdtrainingsveld Camp Tito Vilanova.

Door het intensieve gebruik alsook de talrijke events die na het seizoen op het legendarische Camp Nou plaatsvonden, koos FC Barcelona ervoor om het veld opnieuw te installeren.

Het vernuft van het systeem schuilt zowel onder als boven het grasoppervlak: de natuurlijke graswortels groeien rond de kunstgrasvezels en verstevigen zo het veld. Het hybride systeem garandeert een steeds egaal en stabiel speeloppervlak.

Ook andere prestigieuze stadia in Europa kozen voor GrassMaster deze zomer: o.a. het Stadio Guiseppe Meazza in Milaan installeert voor de zesde keer het verstevigde natuurgrasveld.

Over Tarkett Sports Hybrid Grass 

GrassMaster, vroeger bekend als Desso GrassMaster, is al sinds 1989 de pionier van de hybride grastechnologie. Het systeem werd ontwikkeld om de duurzaamheid en levensduur van natuurlijke sportgrasvelden te versterken. GrassMaster maakt deel uit van Tarkett Sports, aanhoudend industrieleider dankzij haar gestikte hybride gras technologie en haar nieuwe technologie PlayMaster, een systeem op basis van een draagdoek dat onmiddellijk bespeelbaar is.

Over Tarkett 

Tarkett is een internationale koploper op het gebied van innovatieve oplossingen voor vloeren en sportvelden en behaalde in 2016 een netto-omzet van meer dan 2,7 miljard euro. De Tarkett Group heeft wereldwijd klanten, verspreid over meer dan 100 landen. Met 12 500 werknemers en 34 bedrijfslocaties verkoopt Tarkett dagelijks 1,3 miljoen vierkante meter vloer voor ziekenhuizen, scholen, woonhuizen, hotels, kantoren, winkels en sportvelden. Tarkett streeft naar een duurzame ontwikkeling en hanteert hiervoor een ecologisch innovatieve strategie en promoot een circulaire economie. Tarkett staat genoteerd aan Euronext Paris (compartiment A, ISIN: FR0004188670, ticker TKTT) en is opgenomen in de indexen SBF 120 en CAC Mid 60. http://www.tarkett.com