Gumball voor het volk - uitnodiging start zondag 16 juli om 8u in Jubelpark, Brussel - Budapest Rally

16:03 14/07/2017

De kleurrijkste rally ter wereld start zondag 16 juli om 8u 's ochtends in Jubelpark Brussel richting Budapest

Op zondag 16 juli om 8u 's morgens gaat een heel bijzondere rally van start vanuit Brussel

De kleurrijkste rally ter wereld naar Budapest

400 auto's, en 1000 deelnemers in totaal zullen deelnemen aan deze kleurrijkste rally ter wereld. De bedoeling is immers om een echt kunstwerk te maken van je eigen vierwieler vooraleer er in 7 dagen en 7 etappes mee naar Budapest gereden wordt.

Er zijn heel wat oldtimers die meedoen (een groot aantal kevers, VW-busjes, geitjes zijn alleszins van de partij), maar evenzeer doen er een aantal modalere exemplaren mee waar de deelnemende teams maanden aan gewerkt hebben om deze om te toveren tot een pareltje.

Geen snelheidsrace

Er wordt in 7 dagen naar Budapest getrokken, maar het is absoluut geen snelheidsrace zoals de Gumball. De teams zullen punten kunnen verdienen via decoratie van hun bolide (wordt beoordeeld door objectieve jury aan start), behendigheidsproeven en uitdagingen onderwerg (zoals bv. een ei bakken op de motorkap) .

Overnachtingen

Dit prettig gestoord autocircus houdt alle dagen halt aan een unieke plaats in een ander land. Er worden 7 landen doorkruist en telkens stopt de rally op een speciale aankomstplaats.

Route

Er wordt niet in één stuk gereden richting Budapest, maar er wordt gepasseerd aan enkele van Europa's mooiste banen. Via het Zwarte Woud, de Stelvio Pas, Het Gardameer, Venetië, de Plitvice watervallen en Balaton belanden ze uiteindelijk op Heroes Square in Budapest waar er in één lange sliert naar de camping gereden wordt.

Deelnemen?

De race was meteen volzet, er is zowel een vloot van auto's (200) die in Amsterdam vertrekt als een vloot auto's ( 200) die uit Brussel vertrekt. Wanneer de race van dit jaar gedaan is kun je je aanmelden voor volgend jaar.

Organisatie

De race wordt georganiseerd door Charles Van den Bossche en Simon Vandeweghe die in hun studententijd ook reeds de intussen gekende liftwedstrijd naar Barcelona Route du Soleil bedachten.

Alle info

Meer info kan uiteraard gevonden worden op http://www.budapestrally.org of via charles@routedusoleil.org

Uitnodiging start

Op zondag 16 juli om 8u 's morgens gaat de start door van de Belgische editie onder heel luid getoeter aan het Jubelpark te Brussel. Pers en media zijn hierbij van harte uitgenodigd.


Bedrijfsinformatie

Recente persberichten van deze organisatie:


Delen

url van deze pagina: hier