Persuitnodiging - Discover your Talent - 23 mei 2017

10:27 19/05/2017

23 mei 2017: De Kelders van Kuregem opent de deuren voor 100 jonge werkzoekenden.
60 vrijwilligers uit bedrijfsleven coachen hen.

Op 23 mei staan 60 vrijwilligers van de bedrijven Accenture, Nestlé, Securex , Freshfields en The Shift klaar om de hele dag 100 Brusselse werkzoekende jongeren tussen 18 en 30 jaar te coachen. De bedrijven willen samen met Maks vzw, een organisatie in Kuregem die werkzoekenden helpt in hun zoektocht naar werk, deze jongeren een duwtje in de rug geven zodat ze beter scoren tijdens de sollicitatie.

“In 2016 was ik op Discover your Talent. Nu heb ik een job als serveerster.” Rizlaine, 24 jaar, uit Anderlecht
“Ik ben Abdeljalil, ik ben 26 jaar en woon in Molenbeek. Ik ben al een tijdje werkloos. Ik wil bij Discover Your Talent leren hoe ik moet solliciteren.”

De jeugdwerkloosheid in Oud Molenbeek en Kuregem is om en bij de 50%. Een tikkende tijdbom. Social profit en profit slaan de handen in elkaar en willen hier iets aan doen.

Op het programma: Hoe stel ik een motivatiebrief op? Hoe moet een CV eruit zien? Hoe antwoord ik op moeilijke vragen tijdens het sollicitatiegesprek? Hoe kom ik goed over? Hoe gebruik ik de sociale media om te solliciteren?

Eén vrijwilliger begeleidt drie jongeren doorheen de dag en loodst hen door de werkgroepen. Maks vzw en de organisatie “Duo for a job” coachen en begeleiden de jongeren na het event verder in hun zoektocht.

“ Ik kwam zonder veel enthousiasme naar deze dag. Maar eens ik zag wat ik er allemaal kon leren, was ik heel blij er te zijn. De vrijwilligers hebben mijn CV nagelezen, ik heb een simulatie-interview gehad en heb leuke jongeren ontmoet. Vandaag werk ik als vrijwilliger om werkervaring op te doen.” David Emanuel, deelnemer Discover Your Talent 2016

Ook voor de vrijwilligers is het een unieke gelegenheid om zich open te stellen voor de leefwereld van deze kwetsbare jongeren, om te verstaan waarom het voor hen moeilijk is om een job te vinden en eventuele vooroordelen af te toetsen.

“Tijdens Discover Your Talent werken we aan het zelfvertrouwen van de jongeren. Wij hopen hen te helpen bij het zoeken naar een baan door hen een realistisch beeld te geven van wat bedrijven van hen verwachten en hoe ze aan deze verwachtingen kunnen voldoen. Dit is een uitzonderlijke kans voor hen om professionals uit verschillende sectoren te ontmoeten.” Veronique De Leener, Directeur Maks vzw .

--------------------

VOOR DE PERS

De pers is van harte welkom gedurende het hele event.
Mogelijkheid om de jongeren te interviewen; alsook mevrouw Caroline Mancel, adjunct directeur generaal Actiris; verantwoordelijken en vrijwilligers van de deelnemende bedrijven en van Maks vzw.
Graag op voorhand een seintje aan Joëlle Verriest – 02 555 09 90 of joelle@maksvzw.org

Programma van de dag:
08:30: Welkom en inschrijvingen met ontbijt
09:15 – 15u: Doorlopende workshops
Cv en motivatiebrief, professionele foto, e-tools, mijn sterktes, hoe presenteren, Actiris, Duo for a job en simulatie sollicitatie interviews
12:30: Speech Caroline Mancel, adjunct directeur generaal Actiris en loting bezoek RSC Anderlecht met Meet en Greet van enkele voetbalspelers voor 30 jongeren.

Waar: kelders van Kuregem: Rue Ropsy Chaudron 24, 1070 Anderlecht
Twitter: #DYT2017


Websites van de organisaties en partnerbedrijven:
Discover Your Talent: http://www.discoveryourtalent.be
Maks vzw: http://www.maksvzw.org
Accenture: http://www.accenture.com
Duo for a job: http://www.duoforajob.be
Freshfields Bruckhaus Deringer: http://www.freshfields.com/en/belgium/
Nestlé: http://www.nestle.be
Securex: http://www.securex.be
The Shift : http://www.theshift.be


Bedrijfsinformatie

Recente persberichten van deze organisatie:


Delen

url van deze pagina: hier

Vertalingen