Special Olympics:Lions Club International MD 112 gehuldigd voor Baanbrekend Wereldwijd Gezondheidswerk met Allereerste Golisano Global Health Leadership Award

08:09 20/03/2017

Honorering Bekendgemaakt tijdens Speciale Olympische Winterspelen in OostenrijkSCHLADMING, Oostenrijk, 20 maart 2017 /PRNewswire/ -- De Golisano Foundation en de Speciale Olympische Spelen, de grootste publieke gezondheidsorganisatie ter wereld voor mensen met een verstandelijke beperking, reiken een onderscheiding uit aan Lions Club International MD 112 uit Brussel, België. Deze ontvangt de onderscheiding voor haar leiderschap in het creëren van oplossingen in gezondheidswerk met atleten bij de Special Olympics en voor haar investering in het Special Olympics Team van België met als doel deze een 'Healthy Community' te maken. Lions Club België geeft financiële steun aan het Belgische Gezonde Atleten (Healthy Athletes) programma door noodzakelijke voorzieningen te bekostigen voor verschillende Healthy Athletes evenementen. Lions Club International België verleent ook logistieke support aan het Belgische Healthy Athletes Programma. Ieder jaar zamelen zij bijna 4.000 donaties in voor Special Olympics atleten die het Gezonde Atleten programma hebben afgerond.


De Golisano Global Health Leadership Award is in het leven geroepen om erkenning te geven aan mensen over de hele wereld die meer toegang tot essentiële gezondheidszorg bieden aan verstandelijk gehandicapten. Het is de hoogste onderscheiding voor zorgpartners binnen de Speciale Olympische Spelen.

Zij die de Award ontvangen zijn kampioen gezondheidszorg in eigen land. Met hun buitengewone inspanningen weten zij de ambities, waarden en missie te vervullen van het Special Olympics wereldwijde gezondheidsprogramma, mogelijk gemaakt door de Golisano Foundation. De onderscheiding eert individuele leiders en organisaties die een grote bijdrage leveren aan Special Olympics' gezondheidsprogramma's, met name die van Healthy Communities, en die inclusieve zorg, welzijn en fitness bevorderen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Sinds de oprichting in 2012 hebben Special Olympics Healthy Communities op ongekende schaal gewerkt aan bredere toegang tot gezondheidszorg van hoge kwaliteit, het hele jaar door, in 80 gemeenschappen rond de hele wereld - hiermee vrijwel ieder werelddeel bereikend. Met dit programma moet in 2020 bredere toegang tot zorg in 100 gemeenschappen zijn bereikt.

"Het werk dat we nu zien op de frontlinies van gezondheidszorg in steden en dorpen over de hele wereld is een inspiratie," vertelt Ann Costello, Executive Director van de Golisano Foundation. "Wij juichen de individuen en organisaties toe vanwege hun baanbrekende werk om inclusieve gezondheidszorg te bevorderen binnen hun eigen gemeenschap. Zij zien de mogelijkheden. Ze zijn gericht op resultaten. Wij hopen dat de Golisano Global Health Leadership Award werkt als een katalysator en inspiratie biedt aan meerdere individuele en organisaties, om zo de broodnodige verandering te realiseren in gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke beperking."

"De gehonoreerden hebben bewezen te beschikken over een passie voor Special Olympics atleten en hun streven naar het hoogste dat zij persoonlijk kunnen bereiken, zowel op als buiten het competitieveld," aldus Mary Davis, Special Olympics CEO. "Ieder van hen heeft een rol gespeeld bij het slechten van barrières en veranderen van percepties."

Voor de complete lijst van ontvangers van de 2017 Golisano Global Health Leadership Award, klik hier.

Over de Speciale Olympische Spelen De Speciale Olympische Spelen zijn een wereldwijde beweging die het vermogen van de menselijke geest vrijmaakt door middel van de transformerende kracht en vreugde van sport, elke dag en overal ter wereld. Wij stellen mensen met een verstandelijke beperking in staat om geaccepteerd en gewaardeerd te worden als leden van hun gemeenschap, wat leidt tot een meer respectvolle en inclusieve samenleving voor allen. Door sport te hanteren als katalysator, waarbij gezondheid en educatie centraal staan, bestrijden de Speciale Olympische Spelen inactiviteit, onrecht en intolerantie. Opgericht in 1968 door Eunice Kennedy Shriver zijn de Speciale Olympische Spelen uitgegroeid tot een beweging met meer dan 5,3 miljoen atleten en verenigde (Unified) partners in 169 naties. Dankzij de steun van ruim 1 miljoen sportcoaches en vrijwilligers worden op de Speciale Olympische Spelen ieder jaar 32 Olympisch-geënte sporten en ruim 108.000 spelen en wedstrijden georganiseerd. Klik hier voor een volledige lijst van partners. Bekijk de Speciale Olympische Spelen op http://www.specialolympics.org. Kom in contact met ons via: Twitter @specialolympics, fb.com/specialolympics, youtube.com/specialolympicshq, instagram.com/specialolympics en specialolympicsblog.wordpress.com.

Tom Golisano en Golisano FoundationB. Thomas Golisano is een ondernemer, filantroop en maatschappelijk activist en is de Voorzitter van Paychex, Inc., een vooraanstaand Amerikaans bedrijf op het gebied van salarisadministratie en human resources. Hij geeft voortdurend blijk van vrijgevigheid en toewijding aan vele non-profit organisaties en is bekend bij talloze organisaties en landelijke publicaties voor zijn wapenfeiten en inspanningen. De Golisano Foundation, door hem opgericht in 1985, is één van de meest toonaangevende stichtingen in de V.S. die volledig toegewijd is aan het helpen van organisaties voor mensen met ontwikkelingsstoornissen. Naast bijdragen aan deze stichting heeft dhr. Golisano genereus gedoneerd aan allerlei andere instellingen en organisaties, en bedraagt zijn filantropie in totaal ruim $267 miljoen. Kijk voor meer informatie op golisanofoundation.org.

http://photos.prnewswire.com/prnvar/20170310/479945http://photos.prnewswire.com/prnvar/20160912/406718LOGO

Video - http://mma.prnewswire.com/media/477804/Golisano_Final_Cut_Special_Olympics.mp4 Foto - http://mma.prnewswire.com/media/479945/Golisano_Award_Winners.jpg Logo - http://mma.prnewswire.com/media/406718/Special_Olympics_Health_Golisano_Logo.jpg


Bedrijfsinformatie

Error : Peer certificate cannot be authenticated with known CA certificates

Delen

url van deze pagina: hier