Omnicell, Inc.:Omnicell ondersteunt apotheekverbetering met onbeperkte subsidie

08:02 20/03/2017

Bedrijf werkt samen met EAHP om patiëntveiligheid te verhogenMOUNTAIN VIEW, Californië, 20 maart 2017 /PRNewswire/ -- Omnicell, Inc. (NASDAQ: OMCL), een toonaangevende leverancier van oplossingen voor het beheer van geneesmiddelen en producten evenals instrumenten voor het verzekeren van de juiste inname van medicatie voor gebruik in gezondheidszorgsystemen en apotheken, heeft vandaag aangekondigd dat het een onbeperkte subsidie heeft goedgekeurd voor de Europese Vereniging van Ziekenhuisapothekers (EAHP, European Association of Hospital Pharmacists) om de verbetering van ziekenhuisapotheken te ondersteunen.

http://photos.prnewswire.com/prnvar/20120731/SF48971LOGO-a

Eén van de belangrijkste onderdelen in het verbeteren van apotheken bestaat erin de apothekers te helpen om gebruik te maken van de automatisering van het voorraadbeheer, de veiligheid en tracering te verbeteren en voor afvalvermindering te zorgen. Op die manier wordt bijgedragen aan een verlaging van het aantal medicatiefouten en een verhoging van de patiëntveiligheid.

Patiëntveiligheid is een centrale doelstelling voor zowel Omnicell als EAHP. Derhalve zal Omnicell door middel van deze subsidie samenwerken met EAHP om haar voortdurende doelstelling van een betere zorg en resultaten voor de patiënten in de ziekenhuisomgeving te ondersteunen. Momenteel werkt EAHP met de bij haar aangesloten nationale verenigingen om de Europese Verklaringen inzake Ziekenhuisfarmacie ten uitvoer te leggen in hun landen. Deze verklaringen zijn een weergave van de overeengekomen doelstellingen die elk Europees gezondheidszorgsysteem moet nastreven bij het leveren van ziekenhuisfarmaciediensten. Omnicell erkent het belang van deze verklaringen en de positieve impact die ze kunnen hebben in de Europese gezondheidszorgsystemen.

"EAHP is vastbesloten erop toe te zien dat de apotheken van de Europese nationale gezondheidszorgsystemen zijn uitgerust met de benodigde technologie om het aantal medicatiefouten te verminderen en de patiëntveiligheid te verhogen," zei Jennie De Greef, algemeen directeur van EAHP. "We zijn verheugd een partner zoals Omnicell te hebben die onze toewijding aan deze inspanning deelt."

"Omnicell is er vast van overtuigd dat veiligheid van essentieel belang is in alle zorginstellingen. We zijn blij dat we EAHP, die vooral rond patiëntveiligheid werkt, als een zakelijke partner kunnen ondersteunen," zei Randall Lipps, voorzitter, algemeen directeur en oprichter van Omnicell. "We kijken uit naar de samenwerking met de vereniging om haar te helpen haar doelstellingen te verwezenlijken."

Over Omnicell

Sinds 1992 werkt Omnicell (NASDAQ: OMCL) op een inspirerende manier aan veiligere en efficiëntere manieren voor het beheer van medicatie en producten in verschillende zorgomgevingen. Als een leider op het gebied van het automatiseren van de dosering van medicatie en producten, de automatisering van centrale apotheken, IV-robotica, analysesoftware en systemen voor de verpakking en inname van medicatie, richt Omnicell zich vooral op het verbeteren van de zorg in het hele gezondheidszorgcontinuüm - van het ziekenhuis dat acute zorg biedt tot post-acute verpleeg- en langdurige zorginstellingen en bij de patiënt thuis.

Meer dan 4.000 klanten wereldwijd maken reeds gebruik van de automatiserings- en analyse-oplossingen van Omnicell® om hun operationele efficiëntie te verhogen, het aantal medicatiefouten te verlagen, bruikbare informatie te vergaren en de patiëntveiligheid te verhogen.

De innovatieve oplossingen die Omnicell biedt voor het correct innemen van medicatie worden door meer dan 32.000 institutionele en particuliere apotheken in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk gebruikt. De oplossingen zijn speciaal ontworpen om te zorgen voor een betere inname van de medicatie door de patiënten, wat op zijn beurt het aantal dure nieuwe ziekenhuisopnames helpt te verlagen.

Dankzij de recente overnames van Omnicell, onder andere van Ateb, heeft het bedrijf toegang tot nieuwe capaciteiten, vooral met betrekking tot centrale apotheken, IV-robotica en apotheeksoftware. Het bedrijf heeft dan ook de breedste portefeuille van producten voor medicatiebeheer in de sector.

Voor meer informatie over Omnicell, Inc. kunt u terecht op http://www.omnicell.com.

OMCL-G

Opmerkingen van de Redacteur:


Alle persberichten van Omnicell (financieel, overnames, producten, technologie, enz.) worden uitsluitend door PR Newswire uitgegeven en worden onmiddellijk daarna op de externe website van het bedrijf - omnicell.com - bekendgemaakt.
Omnicell en het Omnicell-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Omnicell, Inc.
Alle andere merk- of productnamen kunnen handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn van de respectieve ondernemingen.
Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20120731/SF48971LOGO-a


Bedrijfsinformatie


Delen

url van deze pagina: hier