Pinot boekt tweede ritzege

Vuelta
COLL DE LA RABASSA 19:03 14/09/2018 (BELGA)

Na zijn zege op de Lagos de Covadonga in de 15e etappe heeft Thibaut Pinot een tweede overwinning beet in deze Vuelta. Hij haalde het vrijdag voor Simon Yates in Andorra.

Pinot stond na zijn overwinning in de vijftiende etappe op de zevende plaats, op 2:10, maar in de tijdrit van dinsdag kreeg hij af te rekenen met slechte benen en verloor hij bijna driekwart minuut op Yates. Woensdag verging het hem nog slechter bij de aankomst bergop. Hij viel hij terug naar de negende plaats in de stand, al had hij die ochtend wel al aangegeven niet meer te mikken op een klassement. "Liever ga ik op zoek naar een tweede ritzege dan te knokken voor een vijfde of zesde plaats in het klassement." Dus liet hij het lopen op de Balcon de Bizkaia. Sindsdien reed hij bevrijd rond. "Ik kreeg enkele dagen af te rekenen met slechte benen", liet hij optekenen na zijn tweede ritzege. "En dat was vervelend, maar gelukkig had ik vandaag weer dat goede gevoel te pakken. Het ging heel snel in deze rit, Movistar legde een hoog tempo op en ik was echt gemotiveerd om goed voor de dag te komen."
Quintana viel aan op 13 km, Kruijswijk pikte aan samen met ploegmaat Bennett. Die laatste moest al snel lossen, maar het duo was niet lang alleen op pad en kreeg het gezelschap van Pinot, die op 12 km aanzette en in geen tijd het kloofje dichtte. Ook Yates zou nog de oversteek maken. "Ik zag dat Valverde niet in al te beste doen was en dus besloot ik weg te springen uit die groep met favorieten. Het was nog vroeg, maar ik voelde me goed en ik moest het gewoon proberen. Dit was echt een fijne etappe, ik heb me geamuseerd en deze overwinning is de kers op de taart in deze Vuelta. Ik wist dat Yates deze klim goed kende, hij woonde hier in de buurt, maar ik heb het gewoon een paar keer geprobeerd. De aanval was de beste tactiek vandaag." (SPN, ALG, COR 270, JKE, nl)Beelden