Neuville en Ogier zij aan zij na "bijzonder rare dag"

Rally van Turkije
MARMARIS 18:16 14/09/2018 (BELGA)

Na afloop van de eerste volledige wedstrijddag hebben Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) een minieme voorsprong van 0.3 seconden op Sébastien Ogier en Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC). Het is het gevolg van een bijzonder spannend duel uitgevochten op een zeer beproevend en veeleisend parcours.

"Het was een bijzonder rare dag", legde de Belg uit. "Deze ochtend was het echt zoeken naar tractie maar al bij al slaagden we erin om voorin mee te draaien. Dat was eerder onverwacht. We waren als eerste op de weg maar dat nadeel werd gecompenseerd door het stof dat in lange openingsrit tussen de bomen bleef hangen. Bij de tweede doortocht op de 38.1 km lange rit van Çetibeli was het niet zo goed. In de daarop volgende rit sloeg ik terug. Alleen jammer van dat foutje in de laatste rit van de dag. Daar liet ik vijf a zes seconden liggen. Dat toont aan dat details over winst en verlies kunnen beslissen."
"We zijn betrokken in een geweldige strijd voor de leidersplaats", vervolgde Neuville. "Dat is een fantastische manier om de wedstrijddag van morgen aan te vatten. De ritten van morgen lijken er op het eerste gezicht iets beter bij te liggen maar een verrassing is hier nooit ver weg. Het is spannend en dat hebben we graag." (SPN, ALG, COR 408, PJB, nl)Beelden