Winst in Kampioenschap van Vlaanderen smaakt bij Groenewegen naar meer

KOOLSKAMP 17:55 14/09/2018 (BELGA)

Met sprekend gemak heeft Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) vrijdag de 103e editie van het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp op zijn naam geschreven. De 25-jarige Nederlander was de snelste in een massasprint en pakte zo zijn dertiende zege van het seizoen.

"Ik moest in de laatste rechte lijn nog even een omweg maken om het te halen. Trek-Segafredo was voor mij mijn ideale trein", vertelde Groenewegen. "Ik zat in het wiel van John Degenkolb en wou eerst langs rechts gaan maar zag dat er daar geen plaats was dus besloot ik om even in te houden en vol op links door te gaan. Met het gekende gevolg. Mijn dertiende zege dit seizoen was een feit."
"Ik ben hier al eens zwaar ten val gekomen, werd al eens tweede en nu is het wel prijs", vervolgde de Nederlander. "Het is echt heel moeilijk om de sprint in te schatten. Zeker vandaag ook weer, zeker met de wind op kop. Ik kan niet anders dan blij zijn met mijn seizoen. Dat begon al met een overwinning in de Ronde van Dubai en nu in september kan ik het nog steeds. En het seizoen is nog niet ten einde. Ik hoop de komende dagen mijn aantal zeges nog wat op te krikken." (SPN, ALG, COR 214, PJB, nl)


Gerelateerde berichten:


Beelden