Michael Woods draagt tweede profzege aan familie op

Vuelta
BALCON DE BIZKAIA 20:08 12/09/2018 (BELGA)

Michael Woods (EF Educations First-Drapac) heeft zijn tweede profzege beet. De 31-jarige Canadees won in 2015 een rit in de Ronde van Utah (2.BC), woensdag boekte hij in de Ronde van Spanje zijn eerste overwinning in de WorldTour. Hij droeg de zege op aan zijn familie.

Woods werd tweede in Luik-Bastenaken-Luik, maar kende voorts vooral een pechjaar. "Er waren valpartijen, ziekte en familiale problemen", verklaarde hij. "Ik kon mijn potentieel niet waarmaken en ik ben echt blij dat ik het hier nu haal. Ik draag deze zege op aan mijn vrouw en mijn overleden zoon. Mijn vrouw was 37 weken zwanger, maar we verloren de baby en hij werd dood geboren. We zouden hem Hunter noemen, maar helaas. Vorig maand verloor mijn echtgenote dan weer haar vader, het was echt een heel moeilijke periode. Ik wilde hier zo graag winnen. Door de wedstrijdradio schreeuwden ze in de laatste 500 meter dat ik aan mijn familie moest denken, dat ik voor hen de zege moest pakken."
"Het is ook speciaal om hier te winnen, in deze regio. Ik koers graag in het Baskenland, het is mijn favoriete regio, de fans zijn hier echt wielergek, roepen je bij naam, weten wanneer je prof werd en kennen elke renner bij wijze van spreken. Net hier de overwinning pakken doet heel veel deugd."
"Ik wist dat ik het niet cadeau zou krijgen met jongens als Nibali, Mollema, Majka en Teuns mee vooraan. Ik moest echt heel diep gaan om te winnen, maar ik had gelukkig een kleine jongen mee in mijn hoofd, hij vergezelde me op die slotklim. Dylan was echt sterk, ik blufte een beetje op het eind, ik wist niet dat het nog zo ver was toen ik aanzette en opeens zag ik het bord van 500 meter. Dit ga ik niet halen ging door mijn hoofd, het is nog twee minuten fietsen, maar ik bleef kalm, dacht aan mijn familie en ging door de pijngrens."

. (SPN, ALG, COR 270, DCM, nl)Beelden