Contractverlenging was voor Thierry Neuville "prioriteit"

BRUSSEL 18:13 12/09/2018 (BELGA)

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul blijven ook de volgende drie seizoenen atief in het wereldkampioenschap rally. Het duo blijft hun huidige werkgever Hyundai Motorsportteam trouw. De Belgen werken al sinds 2014 samen met de Zuid-Koreaanse constructeur, die gehuisvest is in het Duitse Alzenau. Neuville won in 2014 zijn eerste wedstrijd voor Hyundai. Inmiddels staat de teller op negen WK-zeges. In 2016 en 2017 eindigde Neuville telkens als tweede in het wereldkampioenschap. Momenteel staat de Belg aan de leiding in het WK.

"Ik ben heel blij dat ik met Hyundai kan blijven samenwerken. Die verdere samenwerking was voor mij een absolute prioriteit" vertelde Neuville woensdagnamiddag tijdens een conference call met de Belgische pers. Uiteraard heb ik ook met andere teams gesproken, maar Hyundai was het enige team dat mij een contract van drie jaar aanbood. Dat is een sterk engagement van hun kant. De sleutel in heel het verhaal is continuïteit. Voort kunnen werken met een professioneel team dat ik door en door ken en dat weet hoe het een wagen competitief moeten maken. Een wagen waarmee ik rally's kan winnen en ik voor de wereldtitel kan strijden. Ik wou graag verder werken met het team waarmee ik mijn eerste WK rally won en ik al enkele jaren meeding naar de wereldtitel. Sinds 2014 zijn we gehuwd en ik zet met plezier ons huwelijk voort."
De timing van de bekendmaking is niet toevallig. "Ik ben volop in strijd voor de wereldtitel. We kunnen dit jaar wereldkampioen worden! Wachten tot het einde van het seizoen zou niet goed geweest zijn. Hoe je het ook draait of keert, die onderhandelingen nemen ook wat energie weg. Deze aankondiging zorgt voor opluchting. Ik ben nu zeker van mijn toekomst. Ik heb nu duidelijkheid en kan nu met volle focus de resterende vier wedstrijden van het seizoen aanvatten. Door de aankondiging is er een zware last van mijn schouders gevallen."
"Als leider in de WK-stand zit je natuurlijk in een comfortabele positie om over je loon te onderhandelen. "Ik had al mooie condities en ik ben heel tevreden met dat wat mij aangeboden werd. De details hou ik voor mezelf. Wat ik wel kan zeggen is dat het team de komende jaren de wagen verder zal blijven ontwikkelen. Garanties zijn er nooit, maar ik weet wat de mensen hier kunnen en ben verheugd om de komende drie jaren hard te blijven werken."

. (SPN, ALG, COR 408, DCM, nl)Beelden