Kayembe en El Ghanassy krijgen Miguel Cardoso als coach bij Nantes

Ligue 1
NANTES 21:01 13/06/2018 (AFP/BELGA)

De Portugees Miguel Cardoso volgt de Italiaan Claudio Ranieri op als trainer van FC Nantes. Dat maakten de Kanaries woensdag bekend via Twitter. Cardoso, vorig seizoen coach van Rio Ave in eigen land, tekende een contract voor twee seizoen in de Franse havenstad.

"Ik ben heel trots om coach te zijn van Nantes. Het is een club met een gevuld palmares, een sterke identiteit en supporters die net als ik gepassioneerd zijn door voetbal", reageerde de 46-jarige Cardoso.
De Portugese coach is de opvolger van de Italiaan Claudio Ranieri, die zelf de handdoek gooide bij Nantes. Ranieri had nog een contract voor volgend seizoen, maar kon niet meer door dezelfde deur met voorzitter Waldemar Kita. De Italiaan realiseerde met Leicester City het grootste voetbalmirakel uit de recente voetbalgeschiedenis door kampioen te worden. Nantes begon afgelopen seizoen ook voortvarend, maar kon na Nieuwjaar nog slechts drie competitiewedstrijden winnen. De Kanaries strandden uiteindelijk op de negende plaats en grepen naast Europees voetbal.
Cardoso was eerder als assistent aan de slag bij onder meer Braga, Sporting, Deportiva La Coruna en Shakthar Donetsk. Vorig seizoen stond hij bij Rio Ave voor zijn vuurdoop als T1. Met Cardoso aan het roer eindigde Rio Ave op de vijfde plaats. Cardoso staat gekend als een coach die jongeren veel kansen geeft. Volgens voorzitter Kita deed Ranieri dat te weinig.
Met Yassine El Ghanassy en Joris Kayembe staan ook twee landgenoten op de loonlijst van FC Nantes. (SPN, ALG, TDN, TSA, nl)