Consonni wint door valpartijen opgeschrikte sprint

Ronde van Sloveniƫ
MURSKA SOBOTA 18:23 13/06/2018 (BELGA)

Niet één van de vier topsprinters maar de Italiaan Simone Consonni (UAE - Team Emirates) schreef woensdag de openingsetappe van de Ronde van Slovenië (2.1) op zijn naam. Twee valpartijen maakten er een hele hectische finale van.

Met Marcel Kittel, Mark Cavendish, Dylan Groenewegen en Caleb Ewan staa, vier van de snelste renners ter wereld aan de start van de Ronde van Slovenië. Met een vlakke rit over 159 kilometer tussen Lendava en Murska Sobota hadden zij een flinke kans om een extra zege toe te voegen aan hun palmares. Hun ploegmaats controleerden dan ook achter een vroege vlucht met twee Slovenen, twee Slowaken en een Australiër.
De vijf vluchters bleken kansloos en in de slotkilometers wisten alle sprintersploegen hun treintje op de rails te zetten. Maar die treintjes werden stevig verstoord door twee valpartijen. Bij de eerste tuimelperte met onder meer Ewan als slachtoffer moest Groenewegen voet aan grond zetten. Nadien ging ook klassementsrenner Rafal Majka nog hard neer. Uiteindelijk zou niet één van de topsprinters in de top tien eindigen.
Zo diende een groep van amper een 25-tal renners zich aan voor de spurt. En daarin spurtte de 23-jarige tweedejaarsprof Consonni vlot naar de eerste zege uit zijn profloopbaan voor zijn landgenoten Matteo Pelucchi en Niccolo Bonifazio. Na de ritzege van Diego Ulissi in Zwitserland mocht UAE - Team Emirates zo voor de tweede keer vieren op één dag. Consonni is uiteraard ook de eerste leider. (SPN, ALG, TSA, COR 271, nl)Beelden