David Goffin opent grasseizoen in Normandiƫ

Open Deauville Trouville
DEAUVILLE 16:48 13/06/2018 (BELGA)

David Goffin (ATP 9) heeft ervoor gekozen zijn voorbereiding op Wimbledon (2-15 juli) te starten op de Open Deauville Trouville (13-16 juni), een exhibitietoernooi dat op poten werd gezet door de Fransman Michael Llodra.

"Na Roland Garros (waar Goffin er in de achtste finales uit ging, nvdr) is het altijd lastig van ondergrond veranderen", legde Goffin uit op de website van de organisatie. "Je moet je altijd goed voorbereiden en fysiek hard werken. Op gras moet je andere spieren gebruiken. Ik hou ervan om in het begin van de week hard te trainen, om dan op het einde van de week mijn wedstrijden te spelen. Het programma op de Open Deauville Trouville is dan ook ideaal."
Goffin profiteerde van de knieblessure van Jo-Wilfried Tsonga om te kunnen spelen in Deauville Trouville. Hij liet zo de toernooien in Stuttgart en Rosmalen deze week links liggen. Het toernooi in Normandië maakt deel uit van het Circuit National des Grands Tournois (CNGT), een Franse amateurcompetitie.
De 27-jarige Goffin behaalde twee keer de achtste finales op Wimbledon (2015 en 2016). Een grandslamzege is momenteel geen doel. "Ik wil progressie maken", liet de Luikenaar optekenen. "Ik wil zover mogelijk geraken tijdens de toernooien en plaatsen winnen op de ATP-ranking. Ik probeer zowel fysiek als technisch sterker te worden en hoop in de verre toekomst wel eens een grandslamtoernooi te winnen. We zullen nog wel zien of dat ooi zal lukken."
Na het toernooi in Deauville Trouville vervolgt Goffin zijn voorbereiding op Wimbledon op het toernooi van Queen's in Londen (18-24 juni). (SPN, ALG, DTC, RKO, MAK, nl)Beelden