Tim Wellens: "Wou eigenlijk wachten tot de slotklim"

Giro
OSIMO 19:33 16/05/2018 (BELGA)

Lotto Soudal drukte zijn stempel op de elfde etappe van de Ronde van Italië, maar uiteindelijk leverde het de Belgische ploeg weinig tot niets op. Kopman Tim Wellens werd zestiende op 33 seconden van winnaar Simon Yates.

De ploegmaats van Wellens hadden een belangrijke rol gespeeld in de achtervolging op de vroege vlucht met sterke renners als Luis Leon Sanchez en Alessandro De Marchi. "De ploegmaats deden een topjob in het controleren van de voorsprong. Dat de ploeg de hele rit voorin het peloton reed, was op dit technisch parcours ook de meest veilige optie", vertelde Wellens na de rit.
Uiteindelijk plaatste de Limburger al zijn aanval op de voorlaatste beklimming, maar dat bleek niet vooraf gepland. "Het was niet mijn bedoeling om al aan te vallen op vijf kilometer van de streep. Eigenlijk wou ik wachten tot de slotklim. Maar toen Zdenek Stybar aanviel, besloot ik mee te gaan. Ik dacht dat de klassementsrenners naar elkaar zouden kijken en dat we vooruit zouden blijven."
"Ik had hele goede benen, maar toen Simon Yates zijn aanval plaatste, kwam mijn poging snel tot zijn einde. Nu komen er twee sprintetappes aan. Daarin zal ik werken voor Jens Debusschere", aldus Wellens, winnaar van de vierde etappe van deze Giro. (SPN, ALG, COR 271, MAK, nl)Beelden