Peru zonder Charleroi-middenvelder Benavente naar Rusland

WK 2018
LIMA 18:16 16/05/2018 (BELGA)

Charleroi-middenvelder Christian Benavente zit niet in de voorselectie van Peru voor het WK in Rusland. Ricardo Gareca, de Argentijnse bondscoach van Peru, maakte woensdag een selectie van 24 bekend.

Voor de 23-jarige Benavente, die dit seizoen in 38 wedstrijden voor Charleroi goed was voor elf doelpunten en vier assists, is er geen plek in de voorselectie van Gareca. Paolo Guerrero, de 33-jarige aanvoerder van Peru, is er zoals verwacht niet bij. Hij mist het WK door een dopingschorsing.
De bekendste naam op de lijst is Lokomotiv Moskou-aanvaller Jefferson Farfan, die van 2008 tot 2015 bij PSV voetbalde en daar goed was voor 62 doelpunten in 162 wedstrijden. Ook Watford-spits André Carillo en Feyenoord-middenvelder Renato Tapia zijn erbij.
De definitieve selectie moet op 4 juni overgemaakt worden aan de FIFA. Bondscoach Gareca heeft dus nog iets minder dan drie weken tijd om te beslissen welke speler alsnog uit zijn kern valt. Het WK begint voor de Peruvianen op 16 juni. Dan nemen ze het in groep C op tegen Denemarken. Op 21 juni treft Peru Frankrijk en op 26 juni Australië.

De voorselectie:
Doelmannen: Pedro Gallese (Veracruz/Mex), Carlos Cáceda (Municipal/Per), José Carvallo (UTC Cajamarca, Per)
Verdedigers: Aldo Corzo (Universitario/Per), Luis Advíncula (Lobos BUAP/Mex), Miguel Araujo (Alianza Lima/Per), Alberto Rodríguez (Junior/Col), Christian Ramos (Veracruz/Mex), Anderson Santamaría (Puebla/Mex), Luis Abram (Vélez Sarsfield/Arg), Miguel Trauco (Flamengo/Bra)
Middenvelders: Renato Tapia (Feyenoord/Ned), Pedro Aquino (Lobos BUAP/Mex), Nilson Loyola (Melgar/Per), Yoshimar Yotún (Orlando City/VS), Sergio Peña (Granada/Spa), Edison Flores (Aalborg/Den), Paolo Hurtado (Vitoria Guimaraes/Por), Wilder Cartagena (Veracruz/Mex), Christian Cueva (Sao Paulo/Bra)
Aanvallers: Jefferson Farfan (Lokomotiv Moskou/Rus), Andy Polo (Portland Timbers/VS) Raul Ruidiaz (Morelia/Mex), André Carrillo (Watford/Eng)

. (SPN, ALG, KDA, DCM, nl)Beelden