St├ęphane Henrard rijdt frustraties van zich af

Morocco Desert Challenge
TOUZOUNINE 21:28 16/04/2018 (BELGA)

Tijdens de openingsrit op zondag werd Stéphane Henrard (Dunbee) kilometerslang opgehouden door de Nederlandse Nissan-piloot Jan Mooij en finishte hij op een teleurstellende negende plaats. Maandag gooide hij alle frustratie van zich. Hij pakte de ritzege en schuift in het klassement op naar de tweede plaats.

"Zulke monsteretappes zijn me altijd al op het lijf geschreven geweest. De sleutel is om het juiste ritme te vinden: je mag niet te snel te starten, want de kans is groot dat je nadien stil valt", verklaarde Henrard. "Wij vertrokken als negende op het strand. Ik was beducht voor het zoute zeewater dat aan de wagen vreet. Toen we het strand verlieten, kwamen we in een dichte mist terecht. De zichtbaarheid was beperkt tot enkele meters. Het was nog erger dan een zandstorm. Vooral voor de motorrijders moet het een verschrikking geweest zijn. Gelukkig verdween de mist even plots als hij gekomen was. Bleek dat onze buggy op de zesde plaats reed, achter vijf Toyota's. Het was de start van een geweldige inhaalrace. Eén voor één reden we ze voorbij. Heerlijk."
Henrard had niets dan lof voor zijn navigator Gatien Du Bois, die herstelt van kanker. "Hij heeft het schitterend gedaan. Als je zijn verhaal kent - vorig jaar reed hij ook al mee in deze wedstrijd en kon hij van vermoeidheid amper stappen - dan kan ik alleen maar mijn petje voor hem afdoen."

. (SPN, ALG, COR 408, DCM, nl)Beelden