CORRECTION: Oude motoroliefabriek wordt meest duurzame woonwijk van Gent

GENT 17:05 16/04/2018 (BELGA)

In Gent heeft schepen van Wonen Sven Taeldeman (sp.a) de eerste steen gelegd van een nieuwe woonwijk aan de Nieuwewandeling waar 14 woningen en 59 appartementen komen. De site WATT, ontplooid door ontwikkelaar Revive, zal de meest duurzame woonwijk van Gent worden.

Er is onder andere voorzien in een aansluiting op een BEO-veld, een verwarmingssysteem op basis van grondwater. Op die manier wordt voor de woningen geen fossiele brandstof verbruikt. De ondergrondse parking krijgt laadpalen voor elektrische auto's en alles wordt volgens de strengste normen geïsoleerd.
De site komt op de voormalige bedrijfsterreinen van Elektrion, naast een duurzaam kantoorcomplex. Voor de sanering van het terrein moest de projectontwikkelaar rekening houden met een investering van zowat 600.000 euro omdat de zware verontreiniging tot 7 meter onder de aardbodem was doorgedrongen. Een bedrag dat dankzij een tussenkomst van afvalstoffenmaatschappij OVAM werd teruggebracht tot 400.000 euro.
De appartementen en woningen komen aan een publieke tuin van zowat 2.000 m2 op wandelafstand van het stadscentrum. De eerste bewoners zullen vanaf 2020 kunnen verhuizen naar de nieuwe site. (BIN, ALG, 299, SVR, nl)Beelden
Video