Ethias eindelijk verlost van resterende First-portefeuille

BRUSSEL 17:03 16/04/2018 (BELGA)

De Belgische verzekeraar Ethias verkoopt de resterende First-portefeuille aan Laguna Life DAC, een Ierse dochtervennootschap van Monument Re, een herverzekeraar uit Bermuda. Het gaat om ongeveer 4.400 contracten. De overeenkomst gebeurt wel onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders, staat in een persbericht. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

"Het vormt de laatste stap in de volledige afbouw van deze portefeuille", zegt Ethias, zoals aangekondigd in mei vorig jaar.
De First-rekeningen werden verkocht tot september 2003, waarbij klanten een levenslange garantie van gemiddeld meer dan 3 procent rente kregen. Maar die rekeningen waren in een klimaat van lage rente onhoudbaar geworden. Europa - Ethias moest tijdens de crisis gered worden door de overheden - wil dat het product wordt stopgezet om de solvabiliteit op te krikken.
De voorwaarden van de First-contracten blijven ook na de verkoop aan Laguna Life ongewijzigd. Maar de Belgische depositowaarborg van maximaal 100.000 euro vervalt. Ierland heeft immers geen gelijkaardig systeem.
De overnemer kondigt maandag aan dat hij van plan is om een nieuwe afkoopactie te organiseren. Details daarover zijn er nog niet. (BIN, ECO, VDH, FUL, nl)