Leuvense start-up Theo Technologies neemt nieuw hoofdkantoor in gebruik

LEUVEN 21:03 13/03/2018 (BELGA)

De Leuvense start-up Theo Technologies, die vijf jaar na oprichting aan meer dan 150 media- en andere bedrijven wereldwijd software levert, heeft dinsdag een nieuw hoofdkantoor ingehuldigd. De software van het bedrijf laat bedrijven toe op een vlotte en veilige manier videocontent te brengen naar alle mogelijke platformen waar hun kijkers aanwezig zijn. Het nieuwe hoofdkantoor bevindt zich in een pand aan de Vaartkom in Leuven, waar vroeger de groentenfabriek Marie Thumas gevestigd was.

Het bedrijf werd in 2012 opgericht door drie gewezen Leuvense studenten computerwetenschappen, met als doel een technologische oplossing te bieden aan mediabedrijven zodat ze hun videomateriaal met een maximale gebruikerservaring kunnen afspelen op alle mogelijke platformen. "Videospelers waren indertijd gebaseerd op plug-ins zoals Flash of Silverlight, maar die werkten niet goed en waren ook onveilig", legt ceo Steven Tielemans uit. "Ze zijn ondertussen volledig verwijderd uit de browsers. Wij dokterden een nieuwe oplossing uit."
Drie jaar geleden lanceerden het bedrijf het softwarepakket THEOplayer. De eerste klant was het parlement van het Verenigd Koninkrijk. Ondertussen is het klantenbestand fors uitgebreid, tot in de Verenigde Staten met CNN en NBC. De software is aanwezig in een veertigtal landen. In ons land gebruikt Telenet de THEOplayer voor Yelo, de VRT voor VRTNU.
Maandelijks worden wereldwijd circa 1 miljard video's afgespeeld met behulp van de Leuvense technologie. Het personeelsbestand is inmiddels uitgebreid tot 45, waarvan de helft werkt voor R&D, en de andere helft commercieel actief is. Nog dit jaar wil het bedrijf uitbreiden tot 70 werknemers.
"We werken momenteel continu aan de technologische optimalisatie van ons aanbod want er zijn nog vele uitdagingen in deze sector", zegt oprichter en cto Pieter-Jan Speelmans. "Het gaat dan bijvoorbeeld over brandbreedtegerelateerde problemen, de integratie van advertenties, het analytisch aspect... We hebben een traject opgestart voor de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe producten die gerelateerd zullen blijven aan de THEOplayer." (BIN, ECO, COR 908, BGY, nl)Beelden