Carrière afsluiten bij Real? Laureaat Cristiano Ronaldo zegt geen nee

Ballon d'Or
PARIJS 21:13 07/12/2017 (AFP)

Cristiano Ronaldo is donderdagavond in Parijs voor de vijfde keer in zijn carrière verkozen tot winnaar van de Ballon d'Or, de prijs voor de beste voetballer op de Europese velden. De Portugees pakte afgelopen seizoen met Real Madrid de titel in de Primera Division en de Champions League, en lijkt niet van plan de Spaanse hoofdstad snel te verlaten. "Ik ben gelukkig bij Real en wil er indien mogelijk blijven", verklaarde Ronaldo op de uitreiking.

Florentino Perez, voorzitter van de Koninklijke, was in de wolken met de vijfde Gouden Bal uit de loopbaan van zijn sterspeler. "Deze trofee toont aan dat Cristiano de beste voetballer op aarde is", vertelde Perez. "Hij vertegenwoordigt alle waarden van Real: respect, teamgeest, solidariteit,... Cristiano is na Alfredo Di Stefano (Argentijn die in de jaren 1950-60 grote sier maakte bij Real, nvdr.) de meest complete speler, hij is de erfgenaam van Alfredo."
Ronaldo haalde het donderdag voor de Argentijn Lionel Messi en de Braziliaan Neymar. De aanvaller won de trofee eerder al in 2008, 2013, 2014 en 2016. (SPN, ALG, PJB, nl)Beelden