Belgische vrouwen lijden tegen Kroatiƫ eerste nederlaag

Kwalif. WK ijshockey (v)
SOFIA 20:37 07/12/2017 (BELGA)

Na twee ruime overwinningen hebben de Belgische ijshockeyvrouwen (IIHF 37), uitkomend in divisie 2 groep B, donderdag in hun derde WK-kwalificatiewedstrijd in Sofia hun eerste nederlaag geleden. Tegen Kroatië (IIHF 33) moest met 1-0 het onderspit gedolven worden.

In hun eerste twee wedstrijden hadden de vrouwen van bondscoach Tim Vos met 9-0 van gastland Bulgarije (IIHF 35) en met 14-1 van Hong Kong (IIHF 34) gewonnen.
Het team van bondscoach Tim Vos beëindigde het kwalificatietoernooi vorig jaar nog als tweede, na Taiwan. Dit jaar zijn de Belgische vrouwen topfavoriet. Zaterdag (om 18u00) is Zuid-Afrika (IIHF 32) de tegenstander in de laatste groepswedstrijd. Kroatië staat voorlopig alleen, en ongeslagen, aan de leiding in de groep. Zuid-Afrika boekte donderdag zijn eerste succes met een 4-0 zege tegen Bulgarije. De Kroaten spelen vrijdag hun laatste partij, tegen Bulgarije.
Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het WK in de B-groep van de tweede divisie, waarvan de winnaar naar de A-groep (in de tweede divisie) promoveert. (SPN, ALG, DTC, MAK, nl)Beelden