37ste editie van animatiefilmfestival Anima zet Estland in de kijker

BRUSSEL 18:58 12/10/2017 (BELGA)

De 37ste editie van het animatiefilmfestival Anima zet in het Brusselse Flagey van 9 tot 18 februari de Estlandse animatiefilm in de kijker. Groot en klein kan er tien dagen lang terecht voor heel wat avant-premières van nieuwe films, al moeten die nog geselecteerd worden.

Estland is een erg productief land op het gebied van animatiefilms en dat zet Anima in de bloemetjes met veel films, maar ook andere activiteiten. Er komt onder meer een tentoonstelling rond de befaamde animatiestudio Nukufilm, een retrospectieve van het oeuvre van animatiefilmer Priit Pärn en een programma eindwerken van Estlandse filmscholen in het kader van FuturAnima.
De programmatie van het festival wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. De organisatoren zijn op dit ogenblik nog druk in de weer met het bekijken en selecteren van honderden animatiefilms voor een festivalprogramma met de crème de la crème van de animatiefilmwereld.
Anima gaat ook elk jaar in zee met een kunstenaar voor het ontwikkelen van zijn affiche. Voor de 37ste editie in 2018 is dat het Belgische duo bestaande uit illustrator en filmmaker Noémie Marsily en muzikant, animator en videast Carl Roosens. Zij maakten kleurrijke, maar ook kinderlijke ogende affiche vol met even kleurrijke insecten. (BIN, ALG, COR 914, TVP, nl)Beelden