Debaets roept Franstalige partijen op om snel meerderheid te vormen

Politieke crisis Franstalig Belgiƫ
BRUSSEL 13:05 17/07/2017 (BELGA)

Staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) roept de Franstalige partijen op snel een meerderheid langs Franstalige kant te vormen in Brussel. "De politieke onzekerheid is niet goed voor de Brusselaar en het Brussels gewest. De Brusselse motor is de laatste jaren goed op gang gekomen. De sterke stappen die we al gezet hebben voor de daling van de jeugdwerkloosheid moeten verdergezet worden en mogen niet in gevaar komen," vindt Bianca Debaets.

Net als Open Vld-minister Guy Vanhengel wijst Debaets erop dat de Brusselse regering tot vorige week goed samengewerkt heeft, "ook rond meer transparantie en ethiek in de politiek. We mogen niet het risico lopen dat de Brusselse motor stil komt te vallen".
Dit weekend liet cdH-minister Céline Fremault er onverwacht geen twijfel over bestaan dat haar partij ook in Brussel een regeringswissel wil. Maar Bianca Debaets wijst erop dat de Brusselse regering nog voor gigantische uitdagingen staat: "denk aan de grote kinderarmoede, die absoluut niet gebaat is bij een verlamd Brussels bestuur. Ik roep dan ook de Franstalige partijen op een einde te maken aan de politieke onzekerheid en snel tot een meerderheid langs Franstalige kant te komen. En als het tot een vernieuwd regeerakkoord komt, spreekt het voor zich dat de Vlaamse partijen daar een aanzienlijke inbreng in zullen hebben. En dan brengen we de interne hervorming van Brussel - meer efficiënt en coherent bestuur en een groter gewicht voor het gewest - zeker ter sprake", besluit ze. (BIN, POL, AHO, (LOD), nl)Beelden