96 extra sociale inspecteurs, 59 voor toezicht op sociale wetten (PRESS)

BRUSSEL 10:14 12/01/2017 (BELGA)

Tegen de zomer krijgen de sociale inspectiediensten er 96 inspecteurs bij. Dat kondigt staatssecretaris voor Fraudebestrijding Philippe De Backer (Open Vld) donderdag aan in Het Laatste Nieuws. Van die 96 zullen er 59 toezicht houden op de naleving van de sociale wetgeving, zegt minister van Werk Kris Peeters (CD&V) in de Gazet van Antwerpen.

In Gent werden dinsdag twee mannen in levensgevaar aangetroffen op de parking van een Carrefour-warenhuis. Het bleken twee zwartwerkers te zijn die in een bakkerij door CO-dampen bevangen waren geraakt en door een derde man voor dood werden achtergelaten. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht, sinds woensdagavond zijn ze buiten levensgevaar.
Naar aanleiding van dit "schrijnende" incident kondigt staatssecretaris De Backer aan dat de sociale inspectiediensten er 96 inspecteurs bijkrijgen. "De aanwervingen lopen volop en tegen de zomer moeten alle vacatures opgevuld zijn", zegt hij. In 2016 werd een recordbedrag van ongeveer 200 miljoen euro opgehaald door de strijd tegen sociale fraude en sociale dumping.
Van die 96 inspecteurs gaan er 59 naar de dienst Toezicht Sociale Wetten, die tussenkomt bij de individuele betrekkingen tussen een werkgever en zijn werknemers en onder meer controleert op illegale tewerkstelling.

Disclaimer: Belga signaleert elke dag berichten met belangrijk of opvallend nieuws uit andere media. Deze berichten krijgen het trefwoord PRESS mee. Belga kan evenwel nooit verantwoordelijk gesteld worden voor deze berichtgeving gebracht door andere media. Gelieve steeds de juiste bron te vermelden bij deze door Belga verspreide informatie. (BIN, POL, GEJ, (VRW), nl)


Beelden