Sanne Cant verkiest stage boven Wereldbeker in Italiƫ

WB veldrijden Fiuggi
BRUSSEL 10:50 12/01/2017 (BELGA)

Achtvoudig Belgisch kampioene veldrijden Sanne Cant start zondag niet in de Wereldbekermanche in het Italiaanse Fiuggi. Cant vertrok dinsdag naar Spanje en wil zich de komende weken in ideale omstandigheden voorbereiden op het nakende wereldkampioenschap in Luxemburg, zo maakte haar team IKO Enertherm-Beobank donderdag bekend.

"Van alle favorieten voor de regenboogtrui werkte Cant dit seizoen het drukste programma af", klinkt het in de mededeling. "Om optimaal aan de start van het WK te staan, kiest de 26-jarige Cant daarom voor een onafgebroken stage van tien dagen in het Spaanse Benicassim. Net als de Nederlandse veldrijdsters Lucinda Brand en Thalita de Jong laat Cant de Wereldbekerwedstrijd in Fiuggi dus aan zich voorbijgaan. Op 22 januari in Hoogerheide is Cant weer van de partij."
Bij de mannen reist Mathieu van der Poel niet af naar Italië. Ook de Nederlandse kampioen geeft de voorkeur aan een stage in zijn voorbereiding op het WK. Dat in tegenstelling tot regerend wereldkampioen Wout van Aert, die zijn leidersplaats in de Wereldbeker te verdedigen heeft en dus niet anders kan dan komend weekend naar Fiuggi af te reizen. (SPN, ALG, LEK, nl)Beelden